Svart som natta

I lördags var vi på PMU i Trollhättan, och då fick denna fina följa med mig hem! Den första svarta vintageklänning jag äger, tror jag!
.
 
 

Marabou bakpulver

För flera veckor sedan var jag inne på KRIS som har en second hand här i stan, och då fick jag syn på en sådan här burk från Marabou. Deras kortläsare fungerade inte, och jag hade bara fyra kronor i kontanter. Priset för burken var fem. Dumt nog så ställde jag bara tillbaka burken utan att fråga om de kunde ställa undan den så att jag fick springa och ta ut pengar. Nästa dag var jag där igen, och då hade burken redan försvunnit, såklart.Efter det har jag sett den på diverse loppisar, där säljarna har begärt 150-250 kronor stycket för dem.
 
Men så hittade jag denna fining på Tradera, för tio riksdaler plus frakt. Hurra! Nu bor den hemma hos mig.
 
Någon gång måste jag provbaka både receptet på baksidan av burken och recepten i min bakbok.
 

Bakning

I min gamla bakbok från 30-talet står det inte bara recept, utan också hur kakorna ska vara, eller hur de ska förtäras. Jag ska visa.               
 
.
Fin sockerkaka. Ingen ful jävla kaka här inte.
.
Gott vetebröd till kaffe och te. Våga inte dricka saft till.
Fin kalljäst vetekrans. Gör den inte ful, då är det fel.
 

Klänningar uppåt väggarna

Som en äkta nörd så har jag klänningar hängandes på väggarna här hemma. På mina skåp har jag en liten kavalkad, och jag tänkte att vi ska ta en närmare titt på dem.
Först ut, en blå förtiotalare inköpt för fyra guldtior. Den är i ett billigt efterkrigsmaterial, men den har svettlappar i armhålorna och sitter som en smäck. Den lilla brougen köpte jag på en loppis i Karlstad.
Ny favorit! Från Erikshjälpen, sitter också som en smäck. Lite svår att åldersbestämma, vid första anblick är den femtiotal, för både sömmarna och dragkedjan stämmer in. Men livet är jag lite fundersam över.
En mörkgrön snygging, inköpt på Myrorna i Karlstad. Den är lite svår att åldersbestämma, för den har flera olika årtionden med sig. 1. Formen på kjolen är femtiotalig. 2. Skärningen vid bysten är 30-talig. 3. Materialet är 70-talig. Så min slutgissning är 70-tal. Man kikade lite tillbaka på tidigare årtionden. Dessutom är urringningen för djup för att vara tidig.
Detta är egentligen ca 80-talet, men jag gillar den! Ljus botten, små blommor och änglaärmar.
En av mina första riktiga vintageklänningar! Älskar den, så himla mycket vidd i kjolen.
En klänning som är sådär perfekt till vardags. Bara att kliva i, och så är man klar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blommigt

Blommor måste vara det bästa som finns, och nu på våren så kryllar det av dessa små växter ute trädgården. Jag har varit ute och plockat med mig lite av de vita små sakerna in. Jag är allergisk mot det mesta i växt-väg egentligen, men dessa verkar fungera!
 
 
 

Nyloppat

Idag hade jag riktigt fyndflyt på Erikshjälpen! Tre nya klänningar fick följa med hem, två nyproducerade i gammal stil, och en gammal i.. ja, gammal stil.
Från Tradera så kommer också denna 50-talsjacka!
 
Det viktigaste att göra med alla klänningar- provsnurra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0